Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Onderzoeksprogramma IJssel

January 17, 2020

Rijkswaterstaat (RWS, een operationele afdeling van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) is verantwoordelijk voor de kribben langs de grote rivieren in Nederland. Dit is een soort krib voor erosiebestrijding. RWS is een proefproject gestart op de IJssel met een innovatief type flexibele en semipermeabele kribbe die belooft kosten te besparen, milieuwinst te brengen en beter bestand te zijn tegen impact door schepen. De werken worden uitgevoerd door internationaal bouwbedrijf BAM en baggerbedrijf Van den Herik en het project wordt gemonitord door onderzoeksinstituut Deltares.

We zullen onze onlangs voltooide preproductieversie van Phoenix gebruiken om deze uitdagende rivier met regelmatige tussenpozen te onderzoeken en de morfologie van de rivierbedding gedurende 18 maanden te volgen. Dit is een uitstekende gelegenheid om het te testen in verschillende weersomstandigheden, bij sterke stroming en in aanwezigheid van andere scheepvaart.

Update: februari 2021

Voor dit project hebben we inmiddels ruim vijftien onderzoeken van twee trajecten van de IJssel gedaan. De Phoenix deed het geweldig, ondanks de soms uitdagende omgeving. Naast het inmeten van de morfologie van de rivierbedding hebben we ook de kribben en erosiecontroleschermen onderzocht, met behulp van sonar onder water en video en Lidar boven water. Vanwege de stabiliteit van ons schip waren de gegevens van hoge kwaliteit en hadden ze weinig nabewerking nodig voordat we ze aan onderzoeksinstituut Deltares overhandigden voor analyse.

Tijdens sommige onderzoeken navigeerde de Phoenix autonoom met behulp van radar en AIS, anticiperend op de bewegingen van andere schepen. Natuurlijk stonden we paraat om handmatig in te grijpen, maar dit was nooit nodig. Het hele project was een uitstekende demonstratie van de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van ons product. Het leverde ook input voor de regelgeving die de Nederlandse autoriteiten ontwikkelen voor autonome schepen.

Latest articles

October 13, 2021

Eerste productiemodel van de Phoenix 5-serie voltooid

We zijn klaar met het bouwen van onze eerste productieserie P5! De 'droge' tests zijn allemaal met succes afgerond en we maken ons nu op voor de 'natte' tests.

Read full article

October 13, 2021

Demonstratie autonome bediening

Voor een aantal (potentiële) klanten en partners hebben wij een succesvolle demonstratie gegeven van de autonome werking van onze preproductie Phoenix.

Read full article

October 13, 2021

Bouw van de Phoenix 5 is begonnen

We werken aan het definitieve ontwerp van de productieversie van de Phoenix 5. De eerste productieversie wordt een hybride model, met een dieselgenerator om de accu's op te laden

Read full article