Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Nieuwe Phoenix pre-productie versie in aanbouw

March 1, 2019

We bouwen een nieuwe Phoenix! We hebben veel geleerd van de operaties die zijn uitgevoerd met het eerste prototype, een catamaran, gebouwd en ingezet vanaf 2017. Het heeft met succes surveys afgerond voor klanten zoals Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf van Rotterdam en een Nederlands waterschap.

Naast deze projecten gaven onze klanten aan dat ze meer systemen op het schip nodig hadden. We hebben daarom besloten om over te stappen op een monohull ontwerp met een vlakke bodem. Het grotere rompvolume resulteert in meer drijfvermogen voor het opnemen van extra systemen en gewicht en voor meer interne ruimte. Uit onze studies bleek dat dit ontwerp ook voor een goede stabiliteit zou zorgen en een beter platform zou bieden voor de beoogde operaties. Het stelt ons in staat om krachtigere batterijen en motoren te gebruiken en meer stroom te leveren aan de meetapparatuur. Ook het sensorpakket en andere systemen zijn vernieuwd. We zullen de nieuwe Phoenix gebruiken voor een reeks onderzoeksprojecten die waardevolle gegevens zullen opleveren voor onze klanten. Daarna maken we het ontwerp definitief en starten we met de serieproductie.

Latest articles

October 13, 2021

Eerste productiemodel van de Phoenix 5-serie voltooid

We zijn klaar met het bouwen van onze eerste productieserie P5! De 'droge' tests zijn allemaal met succes afgerond en we maken ons nu op voor de 'natte' tests.

Read full article

October 13, 2021

Demonstratie autonome bediening

Voor een aantal (potentiële) klanten en partners hebben wij een succesvolle demonstratie gegeven van de autonome werking van onze preproductie Phoenix.

Read full article

October 13, 2021

Bouw van de Phoenix 5 is begonnen

We werken aan het definitieve ontwerp van de productieversie van de Phoenix 5. De eerste productieversie wordt een hybride model, met een dieselgenerator om de accu's op te laden

Read full article